Home » Isabel in haar tijd

Isabel Allende is geboren op 2 augustus 1942. In die tijd was haar vader Thomás Allende, de neef van Salvador Allende, een diplomaat. In 1958 was de Suez kanaal crisis. Dit was de reden dat ze terug ging naar Chili, waar zij was geboren. Tussen 1959 en 1965 gaat Isabel bij de VN werken. Later gaat ze schrijven voor het blad ‘Paula’, een feministisch blad. In 1970 wordt Salvador Allende de eerste socialistische president. Isabel was dus al bekend voordat zij begon met boeken schrijven.

 

In 1973 overlijd Salvador Allende op een mysterieuze wijze. Dit was een grote impact op het leven van Isabel. Vanwege haar neef stond zij op de zwarte lijst in het land, waardoor ze met haar familie naar Venezuela ging. In 1981 krijgt ze het bericht dat haar grootvader op sterven ligt. Zij schreef een brief naar hem wat uiteindelijk leidde tot het boek ‘Het huis met de geesten’. In 1990 komt de democratie terug in Chili. Nu kan ze eindelijk terug naar haar eigen land. Ze ontvangt de Gabriela Mistral Inter-American Price voor cultuur. In 1992 overlijd haar dochter Paula. Dit was de reden om het boek ‘Paula’ te schrijven. T

 

he Isabel Allende foundation wordt gesticht in 1996 voor haar dochter Paula. Isabel Allende heeft veel boeken geschreven en deze boeken hebben ook veel prijzen gekregen. Ook zij zelf heeft veel prijzen ontvangen.